Summering utav Rio de Janerio

Rio - vilken underbar stad. Jag verkligen älskar den! Det är verkligen ett ställe som jag kan tänka mig åka tillbaka till i framtiden och jag kan verkligen rekomendera alla att åka hit. Spelar ingen roll om man är gammal, ung eller en barnfamilj.. Det är en underbar stad som har allt att erbjuda. Så här har man både chansen att sola , bada, äta gott, hitta på intressant och roliga aktiviteter. Anledningen till att jag äslkar Rio så mycket är nog p.g.a. de vackra ständerna. Jag älskar verkligen att sitta på en lung och härlig strand, bara höra vågorna skvalpa och låta tankarna flöda. Det bästa på hela min resa här var nog att se ett favela-samhälle. Det var så farsinerade och en riktigt minnesvärd upplevese. Och alla bilder jag har tagit, shiiit! Att jag mår så bra utav att fota!

det känns verkligen riktigt bra att få åka iväg till ett nytt land och få uppleva nya saker. Jag är redo! Och efter en si sådär bra dag, med lite strul från sverige så är jag nu på andra tankar.. bättre tankar och mycket tackvare att jag fick snacka med min härliga pappa <3 Och nu har jag även fått en dykarinstuktör bokad i Tulum :) så nu jävla ska jag ta ett dykartcertifcat (: weeei!
/Ämanda

Snart bär det av till Peru!

Shit, det var riktigt längesen jag sov så här länge. Vakande 20 i tio, helt otroligt. Har fan vaknat 7-8 varje dag i över en veckas tid. Nu har jag iaf käkat lite frukost, det blev en melon-frukost idag, är så jävla trött på att äta vitt bröd.. Man blir ju fan aldigt mätt  på vittbröd jue!

Idag ser du ut att bli fult väder, dock är det väldigt varmt i luften. Idag ska jag förska se till att växla pengar. Har både för mycket Real kvar och argentisnka peso.. Imorgon går ju planet till Lima, Peru. Och det känns riktigt bra att åka till ett riktigt blilligt land och sen se MAchu Picchu som jag drömt om så länge.. Undebart! Så imorgon klockan 12.15 går planet till Lima, jag kommer fram runt tio på kvällen. Sen dagen efter sätter jag mig på en 21 timmars buss mot Cusco (: weeei!
Hoppas ni får en bra måndag!
/Amanda

Konstverkstan i Favela!


allt är i sin ordning!

Nu har jag snart bara 2,5 dag kvar här i Rio. Känns som att jag skulle vilja vara här lite längre, dock vet jag inte vad jag skulle göra här förut ligga på stranden ( vilket jag inte tycker om :P ). Det mesta är iallafall fixat nu när det kommer till ALLA resor! Hela Peru-resan är klar. Har till och med snackat med en byrå som tar en till Machu Picchu och dom har fixat så att jag har en reserverad biljett, även fast jag betalar senare.. så det känns superbra att jag vet att jag inte missar det jag drömt om sen jag varit mindre (: plus att jag döö-längtar till att få pannkaka till frukost, vilket jag får i Cusco :P

Sen har jag även bokat Hostel i Cancun 6 nätter och Tulum 7 nätter. Sen har jag ca 4 nätter jag inte ritkigt vet vart jag ska vara i Mexico :P Längtar sådant till detta resemål p.g.a  att i Tulum ska jag förmodligen skaffa mig ett dykercertificat.. och på hostel i Cancun får man inte bara frukost utan middag också och eftersom jag är vegetarian så fixar dom vegetariska måltider till mig. Mexiansk vegetarisk mat = mumma!
Även flyget till LA är bokat, fick det för 300 kr mindre än förväntat (: så blir där cirkus 6 dagar och det räcker nog. Du hinner jag se Hollywood, sunset boulevard och annat skit man ska se :P
Jag hoppas starkt på att min lilla vän kommer med till Australien med mig, och jag hoppas att in andra vän besöker mig i LA ;)
pusss

Snart är Karnevalen här!

Tjolahopp!
Skit vilket jävla festande det är här i Rio redan. Karnevalen börjar inte fören om några dagar men här är det party redan. Jag gick i Karneval-tåget idag, det är så himla roligt att gå i såna tåg. Folk är bara hur glada som helst,  dansar och sjunger. Själv spang jag runt och tog foton. Och det var så himla kul att se att folk kom fram till mig, och ville vara med på bild. Och så frågade dom vart jag var ifrån - så dom trodde väl att jag var en fotograf ifrån Sverige :P kul kul! Här kommer lite bilds:



Lite mer Rio!




dom tre vanligaste...

Detta är sjukt; Jag köpte musli 250 gram för 12 real vilket är ca 45 spänn! Helt sjuka priser, och så god var den inte.. men men nu är det lite försent att grubbla över det. Det är helt underbart att ha havet bara ett kvarter från hostelet. Så himla underbart att bara sitta där, vilket är det jag gör minst 1-2 timmar varje dag när solen är påväg ner. så häärligt (: För övrigt ska jag snart ut och springa min lilla runda och låta musiken sprida tankarna till en annan plats!

Tänkte ta upp dom vanligaste frågorna/kommentarerna jag får:
1. Vaa? Röker du och springer? det är konstigt!
2. Vad är det där? Är det en piercing? Har aldrig sett en sån förut. Skit vad snyggt, men det måste gjort ont?!?
3. Ååh, är du från Sverige? Dit vill jag åka/ där har jag varit, och det verkar/det är, så underbart!

1 av dom 7 underverken!

hoho!
Här är allt finfint! Vilken härligt dag det har varit. Var uppe tidigt idag för att åka till 1 av dom 7 underverken - Kristusstayn (: Jag drog i väg med 5 tjejer jag har lärt känna och så tog vi oss upp dit. Först buss en timme, sen tåg i 20 min och så var man uppe på 700 m höjd! Så nu har man sett den berömda statyn. Vet allvarligt inte om det var något att se, hade hellre sett den från sockertoppen så man får den vackra bilden av kristus på långt avstånd. men men, man ska inte klaga! Har även sett colusseum, vilket räknas som ett underverk också. så nu har man sett 2 (: och det kommer bli 2 till inom 2,5 vecka (: wweeei!
För övrigt började min morgon med inget toapapper på toaletten, men istället fann jag 50 Real, vilket är 200 kr :P inte illa va? ;)
kristus!
Jag framför kristus!
utsikten från toppen!

More Favela but in Black & White


Favela!

Alltså jag tror jag har sett det bästa på min resa redan. Jag gjorrde ett favela-besök idag, vilket är kåkstäder. Det var så farsinerande. Jag har aldrig sett något liknande. Så männsikorna bodde där - skitit, tätt men ändå var dom glada för det dom hade. Dom satt på dessa smala gator och knarka, barn sprang rnt och lekte, som hade sina små rum som var deras hem, poliser lite överallt.. Allt var så sjukt! Det var sanningen i hur svårt många har det, men ändå mötte man glada männsikor som var nöjda med sitt liv!


Idag = kristusstatyn!

yes yes, en ny dag och jag är redan helt slut.. kroppen är helt död och jag bröjar bli trött på den här hostan. Har en kille i mitt rum som kommer fårn Chile och är läkare. Så han gav förslaget att följa mig till Apoteket idag. för han vet vad det är för medicin jag måste ha, och tydligen är det en sån hosta som måste ha medicin ( inte recpetutskrivet då) :P
Idag har jag en plan. Jag ska till den berömda kristustatyn med en tjej från England troligtvis. Fatta vad häftigt att stå där uppe, se den berömda statyn och hela Rio (: mega-stort! Hoppas ni får en bra dag!
Lite ego-pics!

Dolce far niente!

The sweetness of doing nothing! I love this pictures!


I fucking love this place!

Asså, jag älskar Rio de Janerio, bara älskar det! Frukosten imorse var precis som svensk frulle fast lite bättre. Varma baguetter, riktigt ost, skinka, varm choklad, jucie och goda frukter.. underbart! Efter Frullen var jag ute och vandrade i ca 4 timmar. Gick längs stranden enda till Copacabana, och fotade (: Kändes verkligen som Dolce far niente - the sweetness of doing nothing.. lovley!

Dock är det vädligt dyrt här. Kläderna kostar skjortan och maten med. Köpte lite vatten, musli, yohurt, 3 päron och 2 äpplen för 80 svenska kr.. dyyyrt! Men shit vad god muslin var, med massor av torkad frukt och yoghurten var verkligen yoghurt, inte någon blaskig BA- mjölk :P Går inte så bra att ladda upp bilder nu. komer flera sen! Nu ska jag till stranden och bada! ;)

vad är klockan?

Alltså shit för alla dessa tidsskillnader, jag är as-förvirrad. Frågade just en på hostelet och tydligen är klockan bara 7 häri Rio. Fuck, vad gör jag uppe? Och frukosten är inte fören om 1, 5 timmar. Hur ska jag överleva? :P

Måste säga att gårdagen avslutades riktigt bra. As-trelviga männsikor här och alla kan engelska. Så det blev mycket sncka igår, och så tog jag mig com sagt en drink, dock gick det inte ner så bra. Smakade typ som Mojito - jag hatar den drinken! Tog typ 4 klunkar :P haha! Jag och alkohol är nog inte så bra vänner längre, vilket känns bra. Det började även spöregna igår kväll, hoppas på att det håller sig fint idag! Jag vill sola och bada, och bara slappa idag!
Här vill jag gå barfota idag, med inga beskymmer :P

Med en drink...

i handen känns allt bra! Att befinna sig i rio, sett den vackra stranden, en löptur på det och nu en drink på det! lovley! Detta är livet!
Måste berätta att som jag mått idag, så bra har jag inte mått på längre. Första gången jag åt ute själv, dock på subway. Men jag satt kvar och åt, jag gick inte där ifrån. jag kommunicerade med dom på som bara kan portugisiska!  Sen när jag tog en donken-glass, en ny sådan smak, så kändes det percis som i filmen/boken Eat, Pray, & Love! Verkligen inga beskymmer.. ÄLskart!
/Ämanda

RIOOOOOOO

Hallåj Sverige!
Jag är framme. Rio de Janerio är underbart! jag älskar det redan, mycket bättre än Buenos Aires. Jag har bosatt mig på ett hostel som heter Lemon Spirit hostel och det ligger i Leblon. Ligger percis vid den underbara vita sanden, stor shoppinggata med dyra kläder, och inte allt för långt från Copacabana och Kristyrstatyn. Får se det i veckan (:
Min resa till Rio var inte så bekväm. Chaffisen körde som en idiot, ingen mat på bussen, det tog totalt 25 timmar. bajs! Men resan över gränsen gick galant. Träffade en Fransk familj som jag hänkade på. Och dom hade en son som var as-snygg. såg ut som Jake Gyllenhall och så kunde han både franska, engelska och Portugiskiska.. HOOOT!

En liten uppdatering

Hallåj!
Sitter här och försöker planera morgondagen. Allt känns lite struligt! Jag trodde bara jag behövde ta bussen här från till stan, sen byta för att komma till Foz do Iguazu ( den brasilianska sidan) och sen var jag framme vid min buss station. Men nu visar det sig att jag måste byta i foz till den internationella sationen.. HUr fan ska detta gå? Nu blir jag galen, mitt huvud bara dunkar! fuck!
Bussen går 12 imorgon, och om jag ska hinna komma dit med lite strul kan jag tänka mig, så måste jag väl åka vid 8 kanske.. pähh! Vi får väl hoppas att närsta gång jag skriver här är jag i Rio, vilket är på tisdag isf!

Nu blire en cigg!
/ämanda

More Iguazu Falls


Hostel Inn- Iguazu

Hola!
Här är allt bara bra. Har sovit superbra inatt, slippa trafiken som i Buenos Aires är ritkigt jävla härligt! Igår var jag skit trött efter bussresn och efter att sett Iguazu falls, så jag somnade 20.30. Helt otroligt! :P Så idag vaknade jag åtta.
Nu har jag hunnit med och provat frukosten, riktigt bra tycker jag iaf att den var. Fanns flingor, mjölk, massor av olika bröd, kokta ägg, frukt. Så jag har längtat efter mörkt bröd och ägg! mumma! En sak som är riktigt härligt  med detta hostel är att alla typ pratar engelska, både dom som jobbar och dom som bor här. Just nu delar jag rum med en från tyskland, england och 2 från argentina (: Träffade till och med några brasilianska killar igår som kunde engelska :O chockad!
Idag blire att boka lite grejer som jag inte hunnit med än och planera morgondagen. Sen ska jag ta mig in till Puerto Iguazu och kolla runt lite. Dock är det en liten stad så det lär ju inte ta lång tid. Sen måste jag handla lite!
Här kommer lite bilder från hostelet:
finns en jätte-pool här! himla underbar att bada i ;)
Bild på mig innan jag åkte från alla gullungar på La rocca! Miss you!

Boonita!


Iguazu falls - Helt dööö-vackert!

Hajsan!
Jag är framme, eller det har jag varit sen 9 imorse, dock fick jag inte checka in fören nu! Buss-resan var bekväm och skön. Mycket bättre än sveriges bussar. Och så fick man tydligen mat också, dock var det ju självklart något köttigt, men jag åt det som gick!
Direkt när jag kom på morgonen åkte jag fel, men jag skyller på chaffisen. Sen lämnade jag  av väskan på Hostelet, som för överigt verkar skit bra. Jag är mest nöjd över den gigantiska poolen utanför ;) ska bada sen! Sen drog jag till mitt efterlängtande Iguazu. Vet inte vad jag ska säga. Det var så speciellt så kan inte ens beskriva det. Tänka att se dessa 273 vattenfall mötas och du får se det i olika vinklar. Och massor av söta djur som springer runt och verkligen hgar det bra. Iguazu är ett måste innan man dör!
Går inte så bra att ladda upp bilder nu! Får se om det går bättre senare!
/Ämanda

Mot Iguazu

yes, då var allt färdigpackat. Fick ner allt jag villa ha med mig, så det är skit bra! Så nu är allt firrat, bara vänta på bussen som går halv tre mot Puerto Iguazu (: Så imorgon vid den här tiden är jag förmodligen vid Iguazu falls och ser det vackra vattenfallet. Hoppas det är så underbart som på bilderna!
Jag känner att det här kommer gå bra. Jag är as-taggad och självklart nervös! Men jag hejar på mig själv! Jag ska fixa denna resa helt själv!
NU blire frulle!

HA en fin dag!/Ämanda

Summering av min BA-resa!

Buenos Aires- en underbar stad som jag verkligen kan rekommendera. Alla människor här är jättetrevliga, och hjälper gärna till när man behöver hjälp. Det är en stor stad som har mycket att erbjuda, allt ifrån vackra parker, flera museeum och mycket vacker konst, musik och tango. La Rocca vip som har har bott på, kan jag också rekommendera som en bra hostel med riktigt trevligt folk. och hjälpsamma är dom också (: Jag har både sett, lärt och upplevt mycket nytt och även träffat underbara männsikor!

Lite halv skumma saker som jag har varit med om här under 1 månad och 1 vecka:
Fått fågelskit på mig : 4 ggr
Sett bilkrock: 3 ggr
Klivit i hundskit: 1 gång
Festat : 3 ggr
Spytt: 1 gång
Antal glassar jag ätit: ca 24 st ( då är 20 st donken-glass P )
Antal träningspass : ca 30 st
Antal coca cola zero : 4 st (60 cl)
Antal bedbugsbett: 12 st
tänt ciggen åt fel håll: 4 ggr
Antal bananer jag har ätit: minst 50 st skulle jag chansa på :P
Hårfärgningar : 1 st (bra gjort!)
Spärrat kortet: 1 gång
Nej, okrar inte mer.. ganksa kul iaf :P Min Buenos Aires resa har iallafall varit underbar! Love it!
Puss

Imorgon då jääävlar!

Hallåj!
Jahapp, då åker man imorgon. Känns underbart kul! Och jag hoppas allt verkligen går som det ska gå!
Jag sitter och tittar på lite Inca Trails Tours - tänkte att det är faktiskt bättre att åka med några som kan, övernatta på ett ställe och komma till Machu Picchu så tidigt som möjligt. Så man vet att man verkligen kommer in. Det är faktiskst värt att betala 500 kr mer, och så ingår liksom inträde, mat, övernattning ,osv..'
Sitter även och tänker lite på dykarcertifikat. Skulle vara as-häftigt att skaffa sig, så därför funderar jag på att skita i mitt sista stopp - Kina och ta ett dykarcertifikat i Tulum istället. Tror det helt klart skulle vara värt pengarna, och jag har hört att det är så fantastiskt att dyka i Tulum (:

YES BOX!

Hejsan Svejsan!

Nu sitter jag här och slöar igen.. framför datan, som vanligt. Skulle till min kära tvättant idag, tror ni inte att hon har ledigt just nu. Så hela morgonen sprang jag runt på alla gator och frågade efter ett tvätteri. Alla skickade mig till alla olika håll, men tilllsist hittade jag ett. Så ska tillbaka lite senare idag och hämta upp det.
Pratade med min kära vän Beata idag och förhoppningsvis vill hon med till Australien.. jag bara hoppas, hoppas. Annars får jag väl klara mig själv där okcså ;) snart blir det att packa lite smått, får ta och växla pengarna pengarna imorgon och skrva ut biljetterna jag har. Just ja, sommarjobbet är fixat. Blir på våning 7 på Tunagården (: weei! Tar hand om söta gamlingar!
Puss /ÄMANDA

Underbart avslut!

Gårdagen avslutades jättebra. När mina gullungar kom hem drog vi till Kinesen och handlade. Sen lagade vi tacos tillsammans och åt uppe på terassen med lite vin. Jättemysigt och riktigt trevligt! Jag känner mer och mer att jag inte vill åka, eller klart jag vill åka - men jag kommer sakna alla så mycket här. Speciellt nu när min spanska börjar bli bättre och bättre.. Och jag kan kommunicera.
Idag måste jag växla pengar, träna eftersom det inte blev någon träning igår och sen planera lite mer!
Vad ska ni göra idag?
/Ämanda

Hit vill jag åka idag - Norra Vietnam


Tjockis going red!

Japp, nu är det gjort. Trots allt färgade jag håret. Jag säger som Sara:" Man ska gå på magkänslan!" och det gjorde jag, så nu är jag mörkt röd elelr ngt sånt! me gusta!
Annars så började dagen väldigt dåligt. Jag skulle ta ut pengar och skrev fel kod 3 ggr. Bajs! Så går det när man har 4 bankomatkort! Men efter något timme pratade jag med banken. Så det fixade sig lätt! Sen flöt dagen bara på. Jag sprang runt, frågade och letade efter att jag ska ha till min resa. Tillsist fick jag allt, utan problem.. och bara för 50 peso. jag som trodde det skulle kosta 150 peso.. weeei!
Ha en bra kväll!

Tisdag... redan!

Hallåj!
Hoppas allt står bra till?
Här är allt finfint. Min hosta och snuva bröjar släppa, och det känns så bra att slippa bli sjuk. Igår gjorde jag inte så mycket.. Satt och gnällde över mig hosta, sen tänkte jag: "jag måste fan ut här ifrån och gå en promenad!" Så jag gick till jobbat, mötte mina vänner och glada det blev dom ;) Sen satt vi och plugga lite spanska, och jag försökte komma fram till om jag ska färga håret eller inte.. Jag tänkte det är ju inte så bra kanske att vara blond när man ska vara i dessa sydmaerikanska länder ?!?! Men sen pratade jag Annis "kille" och han sa: "det spelar ju inget roll om du är blond, man sker redan på din hudfärg, dina ögon och klädstil att du inte är latinamerikan.." Så nu blir det ingen hårfärgning!
Idag ska jag fixa lite saker:
- Växla pengar
- betala hyra
- Rese adapter
- Hänglås
Sen är jag redo att resa (:

nervööös!

OKej, nu börjar nervositeten komma. Kommer jag klara det här? Shit, har aldrig gjort något sånt här, inte själv. Jag ska liksom ta mig runt halva jorden, det är helt INSANE! Jag kommer få se allt jag någonsin dröm om, jag kommer vara så lycklig att jag grinar på varje ställe.
Jag har bokat in det mesta redan nu, men jag vet ju själv, vad jag än gör så blir det alltid problem på något sätt. Jag hoppas verkligen jag får se allt jag vill se. Jag är riktigt nervös över Machu Picchu, då jag vet att det är många som åker dit, och jag kan bara boka biljett på plats.. Jag har tre dagari Cusco, alltså bara 3 dagar jag kan se Machu Picchu. OM det inte finns biljetter, vad händer då? Åååh, hoppas det inte är så mycekt folk när jag är där. Högsäsongen är i juni-sep och på måndagar, och jag ska dit nu i mars, på en fredag är planen.. så varför skulle det inte gå? Men jag är ritkigt nervös att det just skiter sig i cusco.. Gud, vad på min sida, tack!
Mitt älskade Machu Picchu som jag drömt om sen jag var liten!

JAAAAAAAAAA!

Nu är jag glad! Jag har bokat resan från LA till Cairns (: weei! Så den 30 mars åker jag för att vara i Australien 1 månad. Och kanske, förhoppingsvis, kommer en vän ner för att uppleva Australien med mig. En vän som jag saknar så mycket, så hopaps att hon kan komma (:
Dock var jag lite halv nere här innan. Det var meningen att jag skulle besöka en vän i San Diego, men det visar sig att jag inte kan komma. Så det bli inget San Diego för mig, drar till LA i en vecka stället.
Sitter och funderar lite, eftersom jag bara blir en vecka i USA, så tänkte jag kanske ta Vietnam och Kina på det (: hoppas pengarna räcker.. skulle vara så underbart!

puss / Ämanda

Är någon vaken?

Här sover alla mina små kultingar, endast hostande lilla jag uppe. Blir galen på hostan, fan kan ju inte sover eller någonting. Undra vad den här jävla sjukdomen beror på? Gör mig frisk nu!
Idag hade jag tänkt att boka flygbiljett till Cairns, Australien. Flygpriset har gått ner yttrliggare en hundring (: dock är jag lite nervös p.g.a översvämningarna.. vet någon hur det ser du där just nu? alltså jag ska ju inte dit fören om 2 månader, då måste det väl vara lungt då?
puss /Ämanda

Movie-time

Ingen utgång idag blire, känner att jag inte vill dricka och förmodligen må ännu sämre när jag snart ska åka vidare. det är ju min sista helg här i BA, så det känns lite små trist. Idag har jag då slappat hela dagen. Första blev det filmen Midnight meat train - hel skum film. Bra om ni frågar mig, jag var helt förstörd efter flimen, fanns inte ett enda ord att säga.. Sen såg jag Sensless. Det var också en tortyrfilm, som var lite halv tråkig.
Efter dessa filmer var min hjärna helt uppe i arbete - Liksom varför existerar vi männsikor? den enda vi göra är att förstöra för djur och natur, eller för andra i vår omgivning. Och pågrund av våran nyfikenhet så blir vi aldrig nöjda. Vad fan blev vi skapade för?
Annrs har jag idag bokat lite hostel här och där i sydamerika och så har jag varit ute på en liten träningsrunda (:
/Amanda

vill inte bli sjuk!

hejhopp!
Här mås det inte så bra. Har legat och hostat typ hela natten, och min röst är lite halv krasslig. Fan jag pallar inte bli sjukt.. inte nu! Jag vaknade först vid 8 och var helt groggi, även fast jag inte hade druckit.. men alla tyckte jag betedde mig as-skumt.. kommer själv inte ihåg vad jag sa konstigt nog. Men efter det gick jag och la mig och vaknade nyss..
usch, hoppas det vänder.. ska knarka i mig c-vitamin och skit idag!

Ha en fin dag!

argentinare - kyss mig i arslet!

okej, nu har det gått för långt. jag älskar den här staden med alla trevlig människor, men nu får det fan vara nog. Jag är trött på att folk ropar:BONITA,BONITA! Jag är trött att dom tutar på mig, och visslar. Hallå, jag är inte en utomjordning! Och nu har någon jävel försök bjuda mig på dejt genom att lära sig svenska ord som : "STUMPAN!" "VILL DU GÅ UT MED MIG?""DU HAR STULIT MITT HJÄRTA!" Ingen jävel kallar mig stumpan, vad är det här? Den enda som har rätt till de tär typ min mamma! Jag är typ den minsta kärlekfulla människan på denna jord ( dock har jag blivit bättre :P ) men vad fan, en människa som säger så vill jag bara ge en spark i arslet!

Jävla äckliga argentinare! Börja behandla en som en normal människa, inte som en vandrande Miss universum! That's not me!
Godnatt från en upprörd Amanda

Den Vackra Botaniska Trädgården!


Nu äre helg!

Inte för att jag jobbat någon dag denna vecka, men nu är det helg iaf (: Hur har ni det en sån här härlig fredag?
Idag ska jag iallafall, fixa ESTA för att komma in i USA och ETA för att få komma in i Australien. Sen tror jag att jag tar mig till den Botaniska trädgården idag, om vädret tillåter (:
Om en vecka är jag påväg till vackra Iguazu (: pusss!

effektiva lilla jag

Hallåj!
Nu är jag tillbaka från min shoppingrunda genom Corrintes och Once. Inte handlade jag något, men det var riktigt härligt att gå runt där. Det är första gången sen jag kom hit som jag känner mig som en argentinare - jag gick i deras långsamma takt, och inte var det många som visslade, sa något eller tutade på mig. Kanske jag börjar se ut som en argentinare nu? :P
Idag har jag även bokat ganska mycket. Bussresan mellan Lima och Cusco är fixad, och även hostel i Rio de Janeiro och Hostel i Cusco är fixat.. Nu är det inte mycket kvar att boka (: weeei!
här kommer lite härliga bilder när Sara slänger med håret :P

svensk mat - give me!

Idag gick jag till MALBA - konstmuseeum här i Buenos Aires. Ja, det var väl helt okej! Vissa konstverk var ju helt fucking amazing, men resten var liksom inget att hänga i julgranen. Sen på hemvägen så började dt självklart spöregn. Vad har hänt med det fina sommarvädret här? Har hösten redan kommit? :O Aja, för mig spelar det ingen roll, drar ju nästa fredag som sagt (: weeei!

Annars har jag hunnit med två långa promenader idag och så har jag handlar lite mat. Saknar verkligen det svenska maten - färskt bröd, vegetraiska biffar, Max vego-hamburgare, chips och dipp, naturgodis, falafelrulle, ost och allt som har med ost att göra, äppelmos, soja-yoggi och mjölk, varm&kall-vin :P jag saknar allt och säkert mycket mer!
P.S har jag berättat om mitt nya smeknamn? Tjockis - That´s me! Förhoppningsvis är det för att jag tränar hela tiden, och inte för att jag är tjock :P höhö! Godnatt på er och snart godmorgon!

da da da


Onsdagen den 9/2

Godmorgon!
Här är allt finfint, förutom att jag är lite trött. Man sover aldrig riktigt ut här, pga allt oljud hela tiden. Idag ska jag nog boka in mig på lite hostel på olika ställen i världen, skaffa ESTA-grej för att komma in i USA. Sen tänkte jag dra till Malba, konstmusseum och så måste jag handla.. igen!
Har kommit på att jag är nog en bra skum människa. Jag är träningsnarkoman men ändå röker jag, jag älskar kött men är ändå vegetarian, jag tycker rosa är den flickigaste flick-färgen, vilket jag hatar, ändå är allt jag äger i den rosa färgen :P
Hoppas ni får en härlig dag!

Godnatt Sverige!

usch, det luktar tonfisk här.. pääh!
Annars har dagen varit väldigt bra.. jag har gjort det jag skulle göra. Åkte till Retiro och köpte bussbiljetter. Och min spanska funkade tydligen utmärkt eftersom dom fattade varje ord jag sa (: positiv! Sen har jag suttit här och pluggat lite mer spanska. tummen upp för mig!
Här kommer lite tråkiga BA-bilder!

vem är tjuven?

Hejsan Svejsan!
Har precis varit ute på en morgonpromenad. Behövdes verkligen efter gårdagens moff! Jag måste jag ta mig till Retiro. Kunde inte boka bussbiljetter på nätet, så det kan bli spännande och se hur bra dom förstår min spanska på den där busstationen. Sen får vi se varit dagen tar vägen. Det är ganska ful väder idag, precis som igår. Och alla börjar jobba nu - så man blir lite utav en ensam varg :P
Vi har upptäckt att vi har en tjuv bland oss. Annies hörlurar och datasladd är borta, så det är någon jävel som springer och tar våra saker. Det har inte skett något sen den där konstiga tjejen kom, så det lär vara hon.. Det tror vi alla, till och med våran lilla colombianska "mamma" tror det!
Nej, nu blire duschen! /Ämanda

Burlesque

Hallåjs!
Här regnar det, vilket är trist om fanken.. Men det är då när det regnar man verkligen får sitta inne. Så denna eftermiddag har jag roat mig med filmen Burlesque med Christina Augilera och Cher. Den var riktigt bra, om ni fårgar mig.. En riktig Amanda-film fårn topp till tå. Vilken jäkla röst hon har, Christina alltså.. Får rysningar som fanken!
Snart blire nog att gå och köpa lite glass, sen ska jag plugga lite spanska och ut och jogga! Ha en fin kväll (:
/Ämanda

Ny vecka

Halloj Sverige!

Idag är det min fjärde vecka här i Buenos Aires.. lovely! Har nyligen kommit hem fårn en lång promenad.. Först följde jag med mina vänner till jobbet, sen tog jag en lång runda på Santa Fe, Buenos Aires shoppinggata. Nu sitter jag har och ska boka upp lite saker idag.. Buss biljett, hostel osv.
Detta är min reseplan om pengarna räcker:
- Iguazu ( Argentina/Brasilien)
- Rio de Janeiro (Brasilien)
- Lima -> Cusco (Peru)
- Cancun -> Tulum ( Mexico)
- San Diego (USA)
- Cairns -> Sydney (Australien)
- Peking (Kina)
Gud, låt mig klara det här! Låt mig komma runt hela min resa som jag vill åka!
/Ämanda

Fågelskit - se upp!

Shit, vilken tråkig dag.. har varit på så dåligt humör. Idag kändes jag verkligen att allt oljud här verkligen tog över.. Jag ville liksom bara sitta i tystnad, chilla och äta lite mat.. Men med ljud överallt bli man galen.. och inget rum som man kunde låsa in sig i.. Och den den jävla balkongen vågar jag ju inte sitta på efter fåglarna har skitit på mig 3 ggr under 1 vecka.. fuck!
För övrigt har jag precis varit ute på en löp/gång-runda.. Alltid skönt med lite luft, dock har jag riktigt träningsvärk i hela kroppen. Måste jag vara en sån jävla träningsnarkoman? Blir galen på mig själv ibland!
Imorgon är det ett fullspäckat schema iallafall. Ska först till "föredetta-jobbet", sen till San Telmo där Sara och Jonathan ska fixa lite papper.. sen till Retiro och köpa bussbiljett till Iguazu.. Mindre än två veckor så åker jag.. weeeei!
Godnatt / Ämanda

söndag

Hejhopp!
Igår gjorde vi iprincip ingenting. Hela hjärnan låg efter, så oavsett vad Sara och jag än gjorde blev det helt fel :P Idag är det iallafall en ny dag - Söndag.. pääh! Hatar söndagar pga av att det aldrig händer något.. Men idag ska nog Annie och jag shoppa lite.. Och Sara ville gå till MALBA- konstmuseeum idag.. så vi får väl se vad vi hinner med (:
Vad ska ni göra en söndag som denna?
/Ämanda

Black & White


Gammal tant!

Party-Amanda, vart har hon tagit vägen? Det enda jag kan säga är att hon är inte kvar här iallafall, vilket är så jävla skönt! Igår kväll firade vi som sagt Fernando. Det var en trevlig kväll som hade mycket gott att bjuda på. Glada männsikor, dans, alkohol och mycket snack (: Jag drack var en 2-2,5 drink, pallade inte mer! Jag vet itne varför men jag vill inte dricka längre.. Går runt och smuttar som en gammal tant :P men det är väl bra!
Dock har en jag konstig huvudvärk idag.. Spriten h'är är mycket konstig! Vi får väl se vad jag palla göra idag!
/Ämanda

uttråkad!

Alltså vad händer just nu?  Är det någon som har något roligt för sig? För här är det riktigt jäkla tråkigt just nu! Jag sitter och väntar på att solen ska gå ner så jag kan ge mig ut och springa och sen göra mig iordning inför kvällen.. Är ju inte direkt taggad, men vi får väl hoppas på att det vänder.
Idag har jag inte gjort mycket alls. Var i mitt lilla Palermo och satte mig och läste i parken. Har börjat på boken Svinalängorna nu.. På hemvägen från parken gick jag och handlade på Koto, och sen har jag legat och tittat på Forgetting Shara Marshall.. Så jävla bääst! Just jaah, spanksa har jag också pluggat.. lite iaf! Måste sätta igång med det på allvar nu!
/Ämanda

Buenos Dias

Tjenanixen!
Gårdagen avslutades med lite myspys. Vi är ju tre stycken här som älskar foto och konst så vi satte oss här och tittade på massor utav fotobilder, lyssnade på musik och beställde hem underbar glass (: kan det bli bättre?
Idag har är det en ny dag. Och denna dagen börjar vi med att göra reklam för den känd Dulce de Lechen ;) Sen ska jag ut och springa, kankse till Retiro och köpa buss biljetter och sen ikväll ska vi fira Fernando (:
Hoppas ni får en bra dag! /Ämanda
Sara, jag och Marcus

Cigg är inte bra men..

dom här ciggen är fan häftiga! Det är liksom typ 2 cigg i en. Man kan röka den antingen som light, mentol eller varför inte båda? Det sitter liksom en liten "kula" i filtret så om man trycker lite hårdare på "kulan" går den från light-cigg till Mentol-cigg :P visst är det ganska häftigt iaf? as-smart påhitt tycker jag om man inte vet vilken sort man vill röka :P
Jag kom nyligen hem från en liten vandring vid hamnen, sen gick jag på shoppinggatan Florida.. Men som vanligt köpte jag inget.. snålis!

Vad händer och fötter?

Hejhopp!
Är det torsdag idag, eller hur är det?  Man tappar helt bort dagarna här borta. Jag vet precis vad jag ska göra idag, men vette fan vilken dag det är.. jobbigt värre! Idag ska jag till tvätterian och hämta upp min tvätt, sen ska jag förbi apoteket. Måste köpa lite små grejer, bl.a. saltlösning till min vackra piercing. Den mår inte fullt bra just nu.
Förövrigt är jag helt sönderbränd så det bara skriker om det.. vet inte vad jag ska ta mig till.. gaaah!
Ha en finfin dag!

/Ämanda

Bilds!

Idag har vi haft en riktigt härlig dag - suttit i fina parker, tagit en fika, varit inne på ett underbart bibliotek, och vandrat runt, runt runt (: UNDERBART! (:


brrr... kallt!

Hallåjs Sverige!
Fyfanken vad kallt det är här.. Har frysigt hela natten, och jag fryser än. Känner mig lite små krasslig/irriterad i halsen, men annars är allt bra (: Igår bokade jag 2 av mina flygbiljetter. Så nu är resan från Rio de Janeiro till Lima, och Lima till Cancun bokad.. är skit glad! nu sker verkligen min resa och jag ska klara den .. fick även flygbijetterna för 1500 kr billigare - nice ;)
Igår hade vi ju tydligen bränt oss rejält, och både Jonathan, Sara och jag är svin-röda på hela kroppen.. ajajaj!
Idag ska jag ta mig förbi tvätttanten, här nästan inte rena underkläder kvar :P sen ska jag nog vandra runt lite, kanske till Retiro och köpa buss-biljett ;)
Vad ska ni göra idag?
puss / Ämanda

allt fixat!

så där jah, nu har jag varit på posten så nu är jag arbetslös igen.. jippi! :P
För övrigt har Sara, Jonathan och jag vandrat runt lite. Vi var på Kyrkogården i Recoleta - älskart! Och så köte vi lite frukt - äpplen, jordgubbar, vindruvor och så satte vi oss i en park.. myspys!
Snart blir nog att ta mig över till donken och köpa min favo-glass.. har faktiskt inte ätit glass på 3 dagar nu, vilket rä rekord :P
puss
visst ser den god ut? :P

Martes

Hejsan Svejsan!

Hoppas allt står bra till! Här är allt riktigt bra, är  bara lite trött. Idag blir att gå till posten och posta att jag säger upp mig, sen ska jag förmodligen till vår gulliga lilla tvätttant så jag får lite rena kläder. Annars är det väl snart dags att börja boka lite resor. Jag har ju boende här till den 10:e så jag bli ju kvar här tills dess iaf, sen får jag ävl börjar röra mig till Iguazu (: Måste till Retiro (tåg/buss-stationen) och boka mig buss resa till/från Iguazu  (: weeei!
Vi ska börja gå hos en tjej här som lär ut spanska.. skulle verkligen behövas, vi får se hur det funkar (:
pusss
/Ämanda

RSS 2.0