Leva livet!

varför ska man vara olycklig när man kan vara lycklig?
Varför ska man göra saker som gör en ledsen när man kan göra saker som gör en glad?
Varför leva ett liv man inte vill leva när man kan leva ett liv man vill leva?
Det är just därför jag skiter i allt och kör mitt race!
puss

världens lyckligaste!

Jag mår så bra, jag är så lycklig, jag är så fri!
Ni kommer garva ihjäl er, men jag har sagt upp mig från jobbet. Vad blev det? 1 dag och 1,5 timme :P mitt kortaste jobb någonsin! Men fyfan vad bra jag mår. Ha aldrig varit gladare.. Jag har inga problem, inga saker jag måste göra, ingen som kan bestämma! Det är bara jag och ingen annan! (:
När jag vaknade imorse sa mitt huvud åt mig; Första steget, Amanda, för att du ska bli en annan, en bättre männsika är att du ska lära dig slösa på pengar! Du ska inte jobba skit jobb som du hatar för att få ihop extra 3000 kr, det är inte värt det. Lev nu medan du har chansen. Åk på din resa, och skit i allt!
Idag känner jag mig bäääst!
Ämanda

hoho!

Denna dag har varit en väldigt långsam dag med inte så mycket att göra. Slappa, titta på tv, tog oss till Donken och så har jag sprungit. pääh! En rolig sak som vi gjorde idag var lite klädbyte. Emmeile åker tyvärr hem på måndag, så hon kastade av lite kläder om hon inte ville ha (: så nu har man lite nya plagg i väskan, vilket gör att nu har jag ännu större problem vad jag själv ska göra av med när jag åker :/
Imorgon är det jobb som gäller - fyfan säger jag bara.. jag vill inte ringa och lura folk på saker. jag vill inte vara en försäljare, men jag har väl inte något större val! Får se hur länge jag pallar?!?! 1 månad, 2 veckor, eller en dag kanske? haha! gaah!
/Ämadna

Utekväll - tummen upp!

Hallopp!
Nu har jag vaknat efter gårdagens spektakel. Det blev faktiskt en perfekt lagom kväll för mig. Först blev det ett glas rött vin här på hostelet ( som smakade skit, bööh) sen drog Sara, Annie och jag vidare till ett annat hostel. As-häftigt med massor av graffiti :P Tog en Whisky-cola där, sen drog vi vidare till en söt liten bar på hörnet som var fullsmokat med alla möjligt olika människor (: Jättegulligt som faaen, tog ännu en drink där.. någon specialare med whiskey, dock drack jag bara 1/3 sen bestämde sig Annie och jag för att dra hem och laga mat.. tror ni det gick bra? neej, vi bara flamsade runt i köket :P
Idag mår jag iaf bra, drack ju bara 2 drinkar så (: Nöjd över att det blev som det blev! Nu sitter jag här och dricker en god och lite annorlunda juice som är gjord på soja mjölk.. as-gott!
Ha en fin dag! /Amanda
Outfit nr 1.. Kändes helt fel, för romantiskt!
outfit nr 2 :P flumbilder:
Annie, jag och Sara

Palermo - I´m in love!

Idag har jag sagt åt mig att jag får inte vara sjuk, så jag proppade i mig en alvedon och drog till Palermo - Fyfan vad vackert det var. Precis som La Boca. Små söta hus i olika färger.. Så lycklig när jag gick där, och så satte jag mig en i park och så började två argentinare dansa tango framför mig - kan det bli bättre?
Man kan bara älska Buenos Aires när man befinner sig i dom mindre områdena (: <3
Visst är parkbänken snygg? sån vill jag ha!

skumt!

Undra om jag är sjuk?
Gick upp vid åtta, kände mig halv krasslig. var vaken i 3 timmar sen somnade jag om igen i 4 timmar. Jag brukar aldrig kunna somna om, inte tre timmar efteråt när jag redan sovit 8 timmar.. huvudvärk och snurrig till max! Vad är det här, jag kan ju inte bli sjuk! Hoppas det vänder!
Vet inte om jag orkar göra något idag.. värmen och allt tar kol på mig, och inte vill jag jobba på måndag!?!! hjälp! Ta mig på havet, tar mig till naturen, då skulle allt kännas bra!
Hoppas ni får en bra dag!
/Ämanda

äckliga äckliga insekter!

God morgon :P
Här är man riktigt trött, klockan är bara åtta här men orkar inte inte sova längre. Igår hade jag lite problem med insekter. Jag hatar insekter, får fan panik. Igår hade jag en tvestjärt i min säng, jag stod och skrek och nu driver Fernando i receptionen med mig, sen hade jag en liten flygande organism som hoppade på mig också.. Fyfan! Får inte glömma dom där Bedbugsen som invarderar våra sängar bland.. pääääh!
Idag har vi iaf helt lediga. Annie och jag ska iaf gå på stan och förmodligen på bio (: weeei!
Ha en fin dag / Amanda

Storstadstjej?

hoho!
Hoppas allt är finfint med allihopa!
Idag har vi som vanligt inte gjort så mycket, men man är helt slut iaf. Vi var på Skatteverket så nu har jag ännu ett till personnummer. Annars har jag typ legat och as-garvat hela dagen, Annie är så sjukt rolig alltså :P satt och planerade sitt dröm liv och det blev bara värre och värre. Hon skulle ha värsta romantiskt livet med massor utav konstiga äventyr.. sen kom hon ändå fram till att hon inte skulle vara helt lycklig :P hahaha!
Jag har iaf kommit fram till att jag inte är någon som trivs i storstan. Blir galen på det är oljudet hela tiden.. vill bara ha det lugnt, höra fåglarna kvittra och vatten skvalpa.. så har bli jag nog inte kvar så mycket längre till :P Iguazu nästa tack!
Puss / Ämanda

duscha i mörker?

halloj!
Igår försvann elektriciteten här, inte kul. var borta typ hela kvällen så allt man gjorde fick man göra i mörker.. jag som är rädd för mörker. höhö!
Nu sitter jag iaf och käkar frulle. Ska iväg till skatteverket och få nytt personnummer..
ha en fin dag!
puss/ amanda

hemma!

Yes, äntligen hemma efter en helt okej dag. Klart jag bli lite taggad på att jobba som telefonförsäljare, men fan tycker inte cheferna sköter sig alltså. Vet inte alls hur jag ska göra, har ju fast lön i en månad men vet fan inte om jag står ut.. måste klara 2 veckor iaf. ås om det är endast två veckor det blir så drar jag vidare snart! hmrf!?!
Har haft huvudverk hela dagen, och känts som att jag har feber - inte kul! Vi har iaf varit och hadlat på KOTO idag.. blev lite yogi, frukter och underbara russin.. så saftiga och färska om man jämför meed sveriges.
Hoppas ni haft en bra dag!

/Amadna

imorgon ska det jobbas!

Tjoflöj!
Trött och sliten är vad jag är just nu, orkade inte ens ut och springa.. fyfanken! istället köpte jag glass på donken.. Shit, vad jag äter glass - varje dag! Som Annie sa idag; "Du är fan besatt utav Mc FLurry Suflair!" och det är fan och med sant.. inte acceptabelt!
Imorgon är det jobb som gäller, hemskt! men det ska jag väl ta mig igenom!
Godnatt Sverige! /ämanda

jag som trodde julen var över!

men, tydligen icke här! Varför i hela fridens namn stor det i julgran i San Telmo för?
Argentina måste ligga efter i utvecklingen!

4 personnummer - Inte okej!

Tjobre!
Hoppas allt är bra  (:
Nu är vi äntligen tillbaka i vår lilla boning. En lång dag har det varit, uppstigning vid 7 och varit igång med papper och skit sen dess. På immigrationen gick väl allt bra, fick 1 papper i utbyte mot typ 70 st papper :P men men... På fredag fixar vi vårat argentinska personnummer - fattar inte varför det inte räcker att ha endast ett! Jag har fan snart 4 stycken :O gaaah!
Känns lite dumt att jag har gått igenom den här lång processen när jag har varit så osäker om jag vill jobba eller inte.. har ju min plan, min underbara plan som jag bara vill genomföra.. men men, 1 månad ska jag väl stå ut ;)
Nu blire att äta lite, vila upp sig, smida lite planer, kanske gå på middag ikväll som vi är bjudna på ( ett problem bara; hon som har bjudit oss har en son, och han gillar mig.. vill inte gå då jue!)
Ha en fin dag / Amanda

Hallå Sverige!

Äntligen, äntligen funkar internet. Tog typ 24 h för att få igång det igen.. Har känt mig helt uttråkad hela dagen. Snacka om att man blir bra beroende utav att ha internet när man befinner sig på andra sidan jorden.. hehe!
Idag har varit en väldigt blandad dag, men mycket bra och lite sämre bra. Bästa av allt var nog att jag fick lön idag :) trodde jag bara skulle få för en vecka, men tydligen blev det en månad (. weeeei! Sen hörde Atlas av sig, ska till immigrationen imorgon och fixa visum så får säkert börja jobba på torsdag eller början av nästa vecka! good shit!
För övrigt har det varit dö-varmt här idag, men både solsken till max och spöregn.. gaaah! Vi har börjat pluggat lite spanska här.. lär oss själva genon dom i receptionen och lite barn-spel :P höhö!
nu blire sängen här (:  puss

inget internet!

Tjohopp!

Har ar det varmt, for varmt.. internet har lagt av, bajs!

Hoppas ni har det bra!

/Amanda

Just nu är det här jag vill vara..

Sitter och drömmer mig bort till min långa resa innan jag åker hem. Min härliga resa, förbi platser jag länge drömt om. Jag tänker på friheten och längtan till allt det vackra. Till där fåglarna kvittrar, där man hör vågorna skvalpa, känslan av den friska vinden som man andas in. Idag vill jag vara i Iguazu, jag vill se Macchu Pichu, kristusstatyn - Idag vill jag se allt! Och mest av allt drömmer jag om platsen som bilden visar. Tulum i Mexico! Ta mig dit snälla, ta mig dit idag!

Andra veckan i BA

Godmorgon Sverige!
Hoppas ni mår underbart bra?
Själv är det helt okej här, har sovit lite små dåligt pga den där trafiken utanför vårt fönster.. men men! Igår blev det tyvärr ingen bio, Annie mådde inget bra.. Det går någonting här på Hostelet nu.. Börjar bli lite nervös. Många här har lite huvudvärk, och känner sig konstiga i kroppen.. men jag tror mycket beror på solen, men vad vet jag :P Hoppas folket blir friska snart bara!
Nu sitter jag iaf och käkar frulle, sen ska jag ta mig upp så soltaket och bli lite bruuun (: weei!
Vad ska ni göra idag då?
PUss / Ämanda

Tänker på er...

Idag/Ikväll saknar jag min lilla smått irriterande lillebror som jag har haft så himla roligt på jobbet med och den lilla irriterade katten som älskar att käka upp resterna av min yoghurt och musil :P
Puss på er, och hoppas ni har det bra där hemma <3

El tourista

har precis kommit hem från en liten vistelse i San Telmo. Det är väl kanske inte så mycket att se, men men.. trevligt hade vi det. Varmt och svettigt är det här.. urk!
Nu blir det att vila upp sig lite, sen en lite löpningstur och ikväll ska jag, Annie och kanske Emmilie gå på bio. El Tourista blir det, alltså The Tourist med Angelina Jolie och Johnny Depp. Hoppas det är riktigt bra! (: Ska ju bara kosta runt 60 spänn här och då får man dricka och snacks också.
Ha en fin kväll!

San Telmooo

Tjolahopp!
Hur mår det idag?
Här är allt bra, sovit som en stock. Gårdagen avslutades inte med pizza eftersom dom har ju siesta här, vilket gör mig galen. Istället lagade jag mig en superb måltid; Makaroner, ost, kertcup, ägg och vegetarisk snitzel med spenat i.. fyfan vad underbart det blev! mumma! Sen blev det att sitta och glo framför tv, och kolla på lite Rattatoullie, fast på spanska då så såklart ;)
Idag ska vi ut på nya äventyr och inte sitta inne och slöa! För det första tänkte vi ta oss till San Telmo som har en stor marknad på söndagar, och sen ska vi förmodligen ikväll gå på bio! myspys!
/ Ämanda

Imorgon är en ny dag!

Hallåj!
Nu mår man en aning bättre här, men jag känner mig väldigt sliten. Igår skulle vi som sagt ut till en pub, men jag kom som sagt inte ut. Dock var det jättetrevligt innan så jag ångrar inte att jag drack. Men spriten här är nog lite annorlunda, så var det på Gran Can också.. Riktigt farligt! Vad kan den ha kostat? hmrf, 16 peso så ca 30 spänn för en liter. Dock valde Annie och jag den som tydligen ger värsta bakfylla, och det känns verkligen piss idag.. trots att jag spydde..
Ajaj, nog med alkoholsnack. Idag har jag iaf varit och hämtat min tvätt hos den söta tvätt-tanten. Kostade endast 24 kr för en maskin - lovely! har även tryckt i mig glass, vilket jag har kommit på att jag gör varje dag - dålig vana som jag måste bli av med.
Snart blir nog att beställa pizza. imorgon är en ny dag!
/ämanda

Inte okej!

Igår firade vi Sanna här , och jaah det var trevligt.. Ett problem bara... alkohol och jag är inte bra vänner längre.. fuck this! 2,5 drink och spya på det ... inte okej alltså! Får uppdatera mer sen, mar inte sa bra ju nu!


Tjing!

innan spyan!

Att se en bit utanför BA

1. Iguazu - Ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Sammanlagt är det 275 vattenfall som täcker en bredd på sammanlagt 3 kilometer. Det underbart och vackert ställe som jag absolut ska se innan jag lämnar Argentina!
2. Perito Moreno - En enorm glaciär, som man absolut borde se. Bästa tiden att åka hit är nu i januari eller februari, då det är som varmast i Argentina, för då smälter glaciären och man har chansen att se det rasa och ta otroliga bilder.
3. Salta - Vackert ställe som är mest känd för sitt vin, kan jag tänka mig. Men har finns det mycket mer att se och göra, bl.a. Fiske, djur och natur, forsränning.
4. Ushuaia - En av världens sydligaste städer. Ushuaia har ett spännande  och annorlunda djurliv, glaciärer, nationalparker och om man vill åka till Antarktis kan man göra det härifrån!
1. Iguazu                                            2. Perito Moreno
3. Salta                                              4. Ushuaia

Vino tinto, por favor!

Guten morgen!
Här är allt finfint! sitter med en kopp varm choklad som smakar utmärkt, och lite argentinsk musik. Träningsverk har jag i både kropp och själ, men det är väl för jag tränat för mycket som vanligt.. pääh!
Idag blire att sola lite på soltaket, slappa, shoppa lite kläder med Annie och sen blire nog förmodligen utgång ikväll. Om vi nu inte tar det imorgon! Det känns inte som att jag var varit ute på år och dagar, just nu är det 1 månad sen jag ens smuttade på alkohol :) tummen upp för mig!
Föresten har jag berättat att städtanten här ser ut som trollmor,som i när trollmor har lag sina 11 små troll... haha, det tär sant! Så därför får ni trollmors vaggvisa så här på morgonkvisten ;)

När trollmor har lagt de elva små trollen

och bundit fast dem i svansen,

då sjunger hon sakta för elva små trollen

de vackraste ord hon känner:

Ho aj aj aj aj buff, ho aj aj aj aj buff,

ho aj aj aj aj buff buff!

Ho aj aj aj aj buff.


Sweeeden!

Jaa, Sverige vann. fan vad bra! Handböll är bäst!
Dagen har varit en superbra dag - för det första det där med jobbet, sen har vi fått en till svenska här, vi vann handbollen och jag har fått bytt rum! Japp, ni hörde rätt! Nu är jag inne i tjejrummet - så nu slipper jag både det en och det andra :P speciellt att folk springer in och ut som det vore värsta maraton! Plus att mus-plattan funkar igen! jag måste var världens trögaste människa, men men...
Här får ni ett jätteful bild på mig.. men det bjuder jag på!

Musen har slutat funkat...

haha, rolig rubrik va? haha :P nej, men "musmattan" på datan har slutat funka, var tvungen att köpa en ny idag.. pääh! Idag har vi även varit och lämnat in pappren på jobbet, fick reda på att vi kan börja jobba nästa vecka.. Ska först till immigrationsverket nästa vecka, sen efter det får vi börja jobba (: känner både bra och dåligt! Men men, ett tag ska man väl överleva som telefonförsäljare ännu en gång :P
Har även solat lite idag, men det är så jävla tråkigt och varmt så pallar bara ligga i 30 min max! hah! just jaa, igår beställde jag hem glass igen, den här gången med Dulce de leche med nötter, vit choklad och oreo - smakade underbart! Älska älska älska GLASS! :D
Ha en bra dag!
/ Ämanda

slappis-dag!

Hejhopp!
Det har regnat här typ hela dagen, men nu har det iaf slutat.. lite små kyligt i luften, men annars är det inte så mycket att klaga på. Det längst jag har tagit mig idag är typ till toaletten. haha, nej men tog mig till affären "Kinesen" också.. och där lurade väl hon mig på lite pengar, tror jag fan och med betalade liter för mycket, men skit samma. jag är glad iallafall!
Såg nyss på filmen Mystic River, det var ett bra tag sen jag såg den.. kom inte riktigt ihåg allt märke jag, haha! men det väl grymt bra! Jag kan säga att jag skulle fan också mörda någon om den hade dödat mitt barn. dock var det väl fel människa den här gången, men sånt kan väl ske? Jag har ju vänner som tror jag är kapabel till att mörda om någon skulle vara otrogen mot mig.. Är jag så hemsk? hahah!
ska nog beställa hem lite glass snart, skippar träningen också.. pallar bara sitta inne idag.

Efter regn kommer solsken!

Hallåj!
Här är de piss-väder just nu.. Regnet bara öser ner, det åskar, och blixtrar lite här och där. Huvudvärk till max! Tur att man har sin data så man har något att roa sig med. Och tack och lov för spotify, som är det bästa som typ har uppfunnits :P Sitter och trycker i mig Daniel Adams-Ray, "så mycket bättre-låtar" och Lil Wayne, så klart ;)
Idag är väl det enda måstet att ta sig till Atlas och lämna in alla polis-papper. Så det här blir nog en riktigt slappar-dag, med home-delivery -mat :P lite bra härligt livet är ibland!
Sitter och tittar på lite platser jag ska ta mig till på hemvägen.. Innan jag åker från Argentina måste jag till Iguazu iaf, sen blir vidare mot Rio de Janeiro ( barzil), sen Cusco ( peru), vidare till Tullum ( Mexico), San diego ( USA), sen vet jag inte riktigt om jag ska vidare till Indien och volontärjobba eller om jag kanske ska på semester till familjen istället :P
Jag får ta och tacka söta Sanna för den nya headern (: tusen tack!
Puss på er och ha en fin dag!
/Ämanda

Att äta i Buneos Aires

1. Köttet - om man äter kött så är det något man ska prova i Argentina för dom är kända över sitt kött. Det ska vara riktigt bra och man ska inte behöva vara rädd öfr att bli sjuk, dock så är jag vegetarian så jag vet inte hur det smakar.
2. Empanadas - Små söta piroger som finns med alla möjlig fyllningar.
3. Glass - Finns i alla möjlig smaker som inte finns i Sverige och det smakar väldigt bra. Dom är väl mest kända för din Dulce de Leche-galss, skulle jag tro. Plus att man kan få det hemkört, och ingen gratis kostnad tillkommer.
4. Mate - Ett sorts te som dricks ur en särskild kopp gjord av trä. dock har jag inte testat det, men det smakar säker bra.
/ Ämanda
Empanadaas

Mate

La Boca - Caminito

Det vackraste stället jag har varit på hittills. Alltså känslan att gå på dessa gator var underbart. Den argentinska musiken, dansen tango och vacker konst över allt. Målningarna/teckningarna som folk hade målar, helt underbar.. vill bara ha alla - sån känsla i målningarna, helt sinnes! Är så sjukt glad idag, känner mig hel, helare än någonsin. Den glädjen jag fick idag, den känslan har jag väntat länge på. jag känner mig hel, jag känner mig harmoniskt - Idag är livet underbart!
Annie! (:
/ Pusss

Godmorgon alla bagarbarn!

Här får ni en liten "härlig" morgonbild! Hoppas ni få en riktig underbar dag!
Pösss

Att se i Buenos Aires


1. Cementerio de la recoleta
- Är ett måste att se när man är här. Det vackraste kyrkogården jag någonsin sett, en otrolig häftig upplevelse.. Var så glad så det var sjukt! Plus att Eva Peron ligger här!
2. Plaza de Mayo / Casa Rosada - Det viktigaste torget som finns i BA. Torget är fyllt med mycket historia, som bl.a. Casa Rosada, vilket är presidenthuset!
3. La Boca - Där det finns världens vackraste och färggladaste hus. En riktig turist attraktion här! Det är även i La Boca som den kända fotbollsarenan ligger!
4. Palermo - Har alla dess vackra trädgårdar, allt ifrån Japansk till Botanisk trädgård. Finns även ett ganska stort zoo här som jag kan tänka mig är värt att besöka.
Puss!

1. Cementerio de la Recoleta                         2. Plaza de mayo/Casa Rosado
3. La Boca                                                    4. Japnaska trädgården


Mys-pys!

Hallåj!
Nu börjar klockan bli mycket.. Det har varit en riktig härlig dag. Förutom Once, har vi nu slappat ett tag, och så har jag varit ute och löpt, sen nu sitter vi här på soltaket. Vissa spelar kort, andra dricker vin och skitsnack är det på hög nivå här (: Imorgon blire att dra till polisen och hämta ut lite papper. Sen ska vi till La Boca förhoppningsvis!
Hoppas vi får börja jobba snart för det börjar bli lite långtråkig det här.. tycker inte om när det inte sker ett skit, jag måste ha något att göra 24 / 7 annars blir jag galen..
godnatt/ god morgon på er! / Ämanda

1 vecka...

tjobre!
Hoppas alla mår bra en måndag som denna (:

Idag är den en vecka sen vi kom, känns som att jag har varit här 3 år eller något sånt. Börjar kännas som man har en liten familj här, precis som det kändes på Gran Can (: Idag har vi varit på Once - en lite billigare shoppinggata.. Fanns mycket, mycket... skit! jaa, eller säkert fina grejer med - men jag och shopping vi är inte direkt bästa vänner :P provade lite hattar och så, vilket jag älskar, men det känns så onödigt att köpa! snål jävel = jag!

Måste säga att Buenos Aires är inte alls så farligt som man tror.. Jag känner mig tryggare än någonsin här, även fast det ska vara mycket stöld och konstiga människor. Men jag har inte stött på någonting som har känts otryggt, även fast jag säkert har gått på lite små skumma gator. Dock berättade Emmelie att man inte ska gå på torget vid Once, för där sitter små pojkar med vapen och kan följa efter en sen.. känns lite små creapy!
/ Ämanda
Emmelie, Annie och Marcus på Once!

Saker man bör göra i BA

1. Nattliv - Är ju något man måste uppleva. Buenos Aires är liksom staden som aldrig sover, det är full fart dygnet runt. Det finns hur mycket klubbar som helst, och riktigt många bög-barer om man jämför med andra ställen. Så i den här staden är verkligen alla välkomna!
2. Tango - Argentina är ju känd för sin tango. dom har allt ifrån tango-shower och även milongas, tango-lektioner. Så om man inte vill dansa tango, kan man alltid titta på det!
3. Fotboll - Fotboll, fotboll, fotboll - måste jag verkligen säga något mer? :P
4. Shopping - Här finns det hur mycket kläder som helst.. Stora "fina" shoppinggator som har det mesta att erbjuda, och priserna är billigare också. Finns allt ifrån märkeskläder till vanliga kläder. Om man kommer hit, så gäller det verkligen att shoppa :P
Känns lite dumt eftersom jag typ inte har gjort något av det här än, men det ska bli av innan jag drar :P lovar!

Weeei!

Äntligen är ovädret över.. Har aldrig varit med om sånt här väder, det verkligen öste ner regn, alltså stora hårt droppar, vinden blåste som fan, åska och blixtra. Var först lite nervös att översvämningen som drabba Rio De Janeiro skulle komma hit, men vi klarade oss för nu är vädret precis som innan.

Har varit ute på en liten promenad, så träning 5 ggr denna vecka blev det iaf.. härligt att vara tillbaka som träningsnarkoman - typ det enda jag är bra på. haha!
Nu sitter jag iaf och väntar på att en ny vecka ska börja.. Imorgon ska vi till Once - en shoppinggata där allt är väldigt billigt! Sen på tisdag ska vi iaf hämta ut våra polispapper, och förmodligen till LA Boca! Känner att det är dags för en förändring snart. Antingen hoppa fallskärm, elelr kanske en tatuering ellr två!
Föresten så har mitt hår vuxit som fan! Positivt, eftersom jag har bestämt mig att spara! Man kan hår verkligen växa 1 cm på 1 vecka? känns helt otrolig, men jag har redan utväxt! Imorgon ska jag iaf börja skriva lite vad Argentina har att erbjuda, för folk som kanske har en fundering på att åka hit..
Godnatt /Ämanda

Ajaja, varning för dåligt väder!

tjolahopp!
Här är man pigg och glad medan resten är bakis. Nästa helg ska jag fan med dom ut och göra Buneos Aires farligt! haha! Sitter här och väntar på att ovädret ska komma. Det är riktigt mörkt på himlen nu, dock väldigt varmt i luften.. skulle vara 80 % luft fuktighet idag.. gaaah!
Söndagar är den tråkigaste dagen på veckan, för allt är typ stängt.. men men, den där dagen får jag ta mig igenom med boken I det tyst, lite galiamelon och hoppas på att vädret vänder så jag kan dra ut och springa.. för nu blåser det dom faan :P
Och efter min lilla vän Sara, vill veta lite mer om vad man kan göra i Argentina, så ska jag börja skriva lite sånt.. haha!
pusss

Heeelado!

Godmorgon!
Igår blev det ännu en lugn kväll.. Några här skulle ut, men jag pallade verkligen inte.. är inte på det humöret. Jag vet att det låter hur tråkigt som helst, men så är det.. Så här beställdes det hem Argentinsk glass - blev med smakerna Tiramisú, choklad med sötmandel och bananasplit. Det smakade bra, det gjorde det, men jag hade förväntat mig något mer, något sötare.. men men, får ta och testa resten av som 22 smakerna som finns.. haha!
Måste säga att inatt har det varit riktigt livat, både på hostelet och på gatorna..De flersta kanske går ut på lördagar här, inte vet jag.. Hörde av dom  australiensarna som vi delar rum med att det finns en bra som heter AMERICANO, en bög-bar.. men det finns många heterosexuella där också.. tänkte att jag måste ju kolla stället är någon dag :P vem vill liksom inte gå på en bögbar?!?!
puss på er!
Här har ni glassen!

Tjolahopp!

Nu har vi varit ute på en liten sväng.. Gick på shoppinggatorna och var inne i ett stort köpcentrum.. Blev bara lite matshopping, hittade inte så mycket annat.. Nu är jag äntligen tillbaka i min lilla boning, här lyssnar argentinarna till och med på MIIKE SNOW, inte dåligt va? :P äälskart! plus att det är Van helsing på tv, underbart! Hugh jackman <3 såg på Aladdin här om dagen, på spanska.. lite små roligt faktiskt :P haha!
Nej, nu ska jag käka min underbara yoghurt, vilket folk gnäller på .. men jag är en frukost människa, ursäkta :P hah! Sen blir löpning! Några av människorna här ska ut idag.. jag får se, vill ju inte dricka alkohol så..
pusssen

Kommer bli en lång dag!

Godmorgon, eller ska jag säga god eftermiddag kanske jag ska säga!
Här precis käkat lite frulle här, och suttit vid datan ett tag.. Vet inte riktigt vad som händer idag, eftersom jag är sönderbränd. dock är det lite bättre idag.. men vågar inte gå ut i solen, så får vänta till kvällen kommer med att gå ut. Ska nog iaf ta och beställa hem lite glass, och annat gott..
Är inte redo att sluta röka än.. men jag ska dra ner och så provar jag på måndagen, inte den som komme utan efter det.. så får vi hoppas på det bästa.. som mami och papi säger så är jag typ på semester nu, och veem slutar röka på en semester ;) haha, nej.. men jag ska försöka iaf..
pusss

Lite bilder från Naturreservatet!

kärleksgången? :P
The city!
Är den verkligen genomskinlig?
vackert!
Tulpaner utan färg?
en blomma, som ser ut som en svamp??!?
lilla myra akta dig, akta dig!
ensam gubbe på färd!
Puus / AManda

Back on track!

Japp, nu är vi tillbaka efter en lång lång lång vandring.. Det blev tyvärr inte La Boca, utan ett naturreservat.. Jättefint ställe, dock väldigt stort.. Har bränt både det ena och det andra.. Är inte på så bra humör idag, har inte tagit en cigg än. Börjar fan vela över om jag ska sluta eller inte.. jag har liksom inget att göra om dagarna.. piss!

Den döda grodan som var så underbar :P kommer lite fler bilder sen..
Hoppas ni har haft det bättre än mig ;)
/Ämanda

Freeeedag

Jaah, idag sov jag till halv tio, inte dåligt! Igår kände jag att jag skulle dra ner på ciggen, har inte tagit morgonciggen än, vilket känns jävligt jobbigt.. får se om jag slutar helt idag eller om jag bara trappar ner idag.. det känns jobbigt iaf.. hemskt! OM ett tag blir att dra till La Boca, måste dit även fast det är farligt.. få ta en risken! Måste få se dom underbara färgglada husen. weeei! Sen ska jag väl ut och springa en runda.. det behövs..

Hoppas jag överlever från ciggen idag, isf börjar jag idag.. kämpa, Amanda, kämpa!
Ha en fin dag / Ämanda
Här får ni en liten ful bild på mig, haha! :P

Godnatt!

Jahapp, nu börjar klockan äntligen bli mycket här. Har suttit vid datan i princip hela kvällen. Photoshopat, kul jul! Det ända vettiga jag har gjort idag är väl att jag hittade en större matbutik här i BA, bara runt hörnet. KOTO-heter den.. Fast det mesta där, bland annat vego-mat ;) Sen tog jag ett Mc Flyrry på donken - sunflair hette smaken.. skitgott!

Tydligen är vi så slöa och bortskämda här att man kan beställa det mesta fram till dörren utan att betala ett extra ruttet öre, allt från pizza, kinamat, mackor, glass och vin.. och det kostar inte ett ruttet öre mer än i butiken.. helt sjukt :P
Natti natti på er!
PS. har jag berättat att man inte får spola ner papper i toan?!?! haha! lite små jobbigt faktiskt!

På måndag säger jag hejdå till ciggen!

Okej, nu är det bestämt! jag har bestämt mig att sluta röka, så från och med måndag vill jag inte se en cigg mer. Tror det kommer bli lite svårt, eftersom jag precis har börjat klassat mig själv som rökare. Men de tär väl lika bra att sluta nu, eller hur? Det kommer bli jobbigt att sluta när man är i ett varmt land, plus så har jag ingenting att göra för tillfället! men om jag kunde sluta med kött, vilket jag älskade, så ska jag kunna sluta med det här!

Idag har jag iaf hunnit varit ute på en liten löp/gång-runda, gjort lite sit ups och armhävningar.. Sen låg jag väl i solen i typ en timme.. är skit bränd, speciellt på axlar och armar.. men men, jag över lever väl.. nu blire nog att hoppa in i duschen!

Tjins/ Ämanda
Hejdå, cigaretten, hejdå! :/

Livet leker!

Tjo svejs! Hoppas alla i Sverige mår bra idag?
Själv så vaknade man klockan 7, inte okej.. men nu är jag uppe iaf.. Får se vad som händer idag.. Hade tänkte lägga mig på soltaket och sola lite, och sen ta en löprunda. Jag skulle sen vilja ta mig till LA Boca - ett område med massor utav färgglad hus. Skulle kunna bli så fina bilder, men dom andra svenskarna här säger att det är lite farlig där :/ hmrf! Har iaf hittat 1-2 tjejer som vill åka till Iguazu fallen (: Så vi drar väl dit innan feburari månad iaf :P Livet är iaf härligt här borta, riktigt, jävla härligt! Ska fixa ett nr idag också!
Lite bilder från går!
Lilla lilla China Town:

En park:
Puus /Ämanda

Japan-style!

Laddar upp lite bilder från det Japanska trädgården.. Kommer lite fler bilder från China town och de andra trädgårdarna sen ;)


Inte okej, inte okej!!

Hejhopp!
Vilken underbar dag.. Vädret har varit riktigt varmt, inte ett enda moln på himlen. Så jag har bränt mig.. BAJS! Idag har vi då varit och vandrat runt lite.. Sett lite fina parker, den japanska trädgården var speciell. har alltid velat sett en japansk trädgård :P Sen var vi förbi China Town, mycket litet ställe. Vi åt lite mat där och gick i små gulliga butiker.. Dock gillar jag inte det dom säljer i kinesiska matbutiker - inälvor, lever, grisfötter, fågelfötter, hjärta! Man ba; vad fan!?!?! Äckligt som fan, men äter inte sånt.. ursäkta jag tycker inte det!
Iinte okej alltså, inte okej!

Planer, planer och ännu flera planer

Jahapp, då har man käkat lite frulle, tagit sig en lite snabb dusch.. sitter och väntar på att den där jävla polisen ska komma så man får gå ut och se sig omkring i Buenos Aires istället för att sitta här och tråka! Chattade med Fanny och mamma på FB nyss, ni gör mig glada mina små griskultingar (: Mamma sa att tydligen har jag fått sommarjobb ännu en gång på Tunagården.. Fanken,vad kul säger jag.. älskar gamla tanter och gubbar :P Tror fan jag tar det, så jag kommer nog hem till mitten av sommaren iaf om inte tidigare (:

Sitter och tittar lite på flyg och bussar för att senare om några månader ta mig vidare här ifrån. Planen är ju att vara här i Buenos Aires ett tag, och se lite runt om Argentina. Sen ska jag ta mig till Rio de Janeiro (Brasilien), Lima (Peru), Costa Rica, Can Cún ( Mexico) och sen till USA innan hemfärd till Sverige.. Det var fan och med ganksa billigt med buss, men att sitta på ett buss som tar 2 dygn att komma fram, är inte kul! Flyg var lite dyrare, 2000 kr här ifrån till Rio, sen kostade typ resten av resorna minst 4000 kr.. hmrf!?! Aja, jag har ju all tid i världen att planera ut det här :P
Puss på er! /Ämanda

A little BA-feeling



Träningsnarkomanen är igång!

Jaha, nu har väl nästan hela Sverige gått och lagt sig antar jag. Men här i Argentina är klockan bara barnet.. klockan är snart 21.. Lite jobbigt att ställa om sig, men men.. Har iaf varit ute på en löprunda , för första gången på 3 månader. Jag är stolt!  ca 4 km blev det och inte tappade jag bort mig heller! haha!
Nu kanske jag ska berätta lite om de hostel som jag bor på. Om man säger så här, det är väl helt okej, jag har bott  på värre. Jag bor iaf i ett rum med fem andra; Marcus, två från USA, en trevligt äldre man från Sydafrika, och en som vi kallar italienaren vet dock inte vart han kommer ifrån :P På hostelet får vi iaf gratis frukost, internet och så har vi tv i rummet. finns även en jätte-jacuzzi på soltaket. och så har vi en så kallad bajs-toa också :P
Hoppas ni i Sverige har det bra. Imorgon ska polisen komma hit och kolla så vi verkligen bor här.. fattar inte varför, men men.. sen blire nog att besöka lilla China Town, lite fina parker och trädgårdar (: jag måste se det japanska trädgården, bara måste!
Natti natti! / Ämanda

Då har vi fixat allt!

Nu är allting firrat för att börja jobba.. jag väntar bara på att papperna ska bli klara och så.. så det tar väl 2-3 veckor innan jobbet sätter igång.. men det är skönt med en liten semester :P Idag har vi, förutom fixat allt skit, varit på Plaza De Mayo, Casa Rosada, och "den stora BA-vägen". Var riktigt fränt att se.. Så området San Telmo, kan jag verkligen rekommendera att besöka om man väl är i Buenos Aires.

Kan berätta lite om priserna här också. Allt är ju billigare.. kanske inte mycket, eller det beror helt på vad det är.
svenska pengar då:
Buss/t-bana - 2 kr
vin - 22 kr flaskan
klippning - 60 kr
Cigg ( LM) - 12 kr
härlig fruksallad - 10 kr
converse skor - 450 kr  ( VILL HA MASSOR AV)
Hamburgare-meny (Burger King) - ca 55-60kr.
Har inte hunnit tittat på så mycket mer priser.. man det ska jag göra! Boendet kostar då 1500 kr.. ska berätta lite mer om det lite senare..
Plaza de  Mayo
Casa Rosada- här bodde evita!
pusss!

The city that never sleeps!

okej, nu har jag det konstaterat- BA är verkligen staden som aldrig sover! Det är oljud natten lång, trafik och människor överallt, man blir lite smått galen. Jag är inte så förtjust i storstäder, och den är är riktigt stooor.BA har liksom 12,8 miljoner invånare.. helt sjukt! Dock så gillar jag staden än så länge, fast jag gillar inte att kunna sova :P
Sitter och tittar på lite att göra och att se i Argentina.. fan vad mycket det finns. Jag vill till Salt - ett vacker ställe, Perito Moreno - En stor och vacker glacier, och iguazu falls - ett enormt och dö vackert vattenfall. Dock vill jag inte göra det helt själv, och mackan har lite så mycket pengar.. men jag får väl vänta lite  och se vad som händer! Måste se det innan jag åker iaf! Har sett att man kan utföra SKYDIVING för bara 1500 kr, vilket är väldigt billigt om man jämför med Sverige, plus att dom tar kort också.. så det är ett måste :P
Idag ska vi gå till la policia och så ska dom ta våra fingeravtryck på ett ställe så dom har bevis på att vi inte har gjort ett brott i Argentina än... haha, har varit här i 1 dygn och dom ska kolla om jag är än brottslig redan.. höhö!
perito moreno
iguazu falls!
Helt galet vacker va? Vill dit, vill dit, vill dit!
puss på er / Ämanda

Cementerio de La Recoleta - Underbart

Alltså Cementrio de la recoleta, ett helt underbart ställe. Dit borde alla åka någon gång. En sån speciell känsla när man går där, Jag var glad som fan. Vet inte om man får vara det på kyrkogårdar, men men :P lite bilder här iaf!
Sista bilden är på en kisse-miss, så precis ser ut som Elviis. Jag vill ha min katt, här! :P
Puss

Vi bor på BILGATAN!

Jaha, nu har jag då överlevt första dagen i BA.. Som sagt det är lite annorlunda, mycket folk och mycket trafik överallt. Jag och Marcus har kommit på att vi bor på "bilgatan". Finns allt för bilar häer, bilaffär, biltvätt och bilverkstad :P höhö!
Vi har redan hunnit bekantat oss med staden.. Varit på dom stora shopping-gatorna! as-mycket kläder, och till billigare priser.. Hunnit med en sväng förbi Atlas, varit på kyrkogården i Recoleta.. helt sjukt vackert.. jag var så glad när jag gick runt där.. Så nu har jag sett en riktigt kyrkogård, och Eva Perons grav ;) inte illa va?
Har inte duschat på 2 dygn nu, så måste in i duschen snart! OM någon försöker nå mig på mobilen så funknar inte den, ska fixa argentinskt nr imorgon.. och då ska vi även göra lite ärenden hos polisen och så..
gatan utanför vårat hostel LA ROCCA
cementrio de la recoleta (:
kommer mer bilder från kyrkogården sen (;
pusss

London calling

Lite bilder från London som sagt.. det blev en snabbis runda  där iaf!
pusss / Ämanda

Framme in BA

Jahapp, nu är vi äntligen framme. Resan var lång, men annorlunda. Tur att jag hade marcus, som också ska börja jobba på atlas, med mig :P Men fyfan vad härligt att vara här. Mellanlandade ju i London och då tog marcus mig med runt där. Han se Picadilly circus och oxfordstreeet. För en som aldrig har varit i london så var det fan och med häftigt.. Har ju aldrig sett en dubbeldäckad buss förut :P höhö! Bilder kommer ut lite senare!
Flyget från london till Buenos Aires var lite annorlunda än vad jag har varit på. För det första var det också en dubbeldäckare, 3 måltider ( jag fick till och med veggomat ;) ) och tandborste, kudde och filter.. Inte snacka om alla nya filmer som dom visade, dock så somnade ju jag till alla, så jag fick hålla mig till mina underbara "How I meet your mother"- och "Big bang thoery"- serier :P
Nu är jag iaf här. och jaa, det är väldigt varmt.. svettas ihjäl just nu! och staden, av det jag har sett, ser ut som ett jäkla stort indien :P höhö!

puss på er!

Remember this face...

Because I'll come back!

tagga, tagga


gaaaaah!

okej, det här är sjukt! sjukt jobbigt, sjukt kul, sjukt konstigt! allt är bara sjukt! :P
Shit asså, imorgon vid den här tiden sitter jag och väntar på flygplatsen i London för att åka till Buenos Aires. Det kommer bli en lång resa, första flyget tar 2 timmar, andra tar ca 15 timmar.. Kommer bli galen av att sitta still! Och inte har jag varit smart och beställt special mat, eftersom man är vego.. men men, så får väl äta det som går!
Jag kommer sakna alla, så oerhört mycket! Och speciellt alla underbara vänner. Speciellt dig, Fanny. vi som har gjort allt tillsammans! men vi ses igen, allihopa! (:
När man väl är på plats i BA, får jag väl ta och lära mig spanska och tango kanske.. höhö!

Allt kommer bli bra!

Tjosan!
Nu har jag varit iväg och vaccinerat mig för sista gången innan avfärd, svängde även förbi älskade Ica MAXI och inhandlade de som behövdes.. Nu gäller det bara att få ner allt i väskan! Kommer bli kämpigt! haha..
Ska ladda alla batterin, färga hår, skriva ut biljetter osv. Sen imorgon då jävla smäller det!
/Ämanda

BA

Buenos Aires - - soon I'll be there

Shit, är det nu det sker!

Jahapp, aldrig trodde man väl att man skulle behöva skaffa sig en egen blogg igen. Men nu är det väl dags, tvyärr! Jag börjar bli riktigt nervös, på söndag går planet till Argentina och inte trodde jag väl att jag skulle sitta där själv.. men det är väl så det blir! Mycket har jag gjort, men att göra det själv.. Det är annorlunda! Min kropp pirrar som fan, och jag vet inte om jag gör rätt val eller inte, men det är inget som kan stoppa mig.. inget!
Imorgon gäller det att packa väskan, och få med sig allt. hur nu det ska gå?!? haha! och Vaccinera mig en gång till, och försöka få kontakt med den där snubben som också ska till argentina!
Aja, det kommer nog bra det här!
/ Ämanda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0